Näin asioit Pohjola Sairaalassa

Asiointi Pohjola Sairaalassa on helppoa. Kaikki lähtee liikkeelle Pohjola Terveysmestari -palvelusta.

 • Pohjola Terveysmestari – soita 010 2578 100

  Soita Pohjola Terveysmestari -palveluun, jos sairastut, loukkaannut tai haluat esimerkiksi keskustella lääkärin kanssa vastaanotolla tai puhelimitse.

  Terveysmestari antaa ohjausta ja neuvontaa arkisin klo 7–23 ja viikonloppuisin klo 10–17.

  Ajanvarauspalvelu on avoinna ma-pe klo 6-22 ja la-su (sekä pyhäpäivinä) klo 10-17.

  Sairastuminen

  Jos sairastut, saat terveysmestarilta ohjeet lyhyeen sairauspoissaoloon. Tarvittaessa terveysmestari varaa sinulle ajan työterveysmestarin tai lääkärin vastaanotolle.

  Ajanvaraus

  Jos sinulle varataan aika työterveysmestarille tai lääkäriin, saat siitä vahvistuksen tekstiviestillä puhelimeesi. Nopea apu on tärkeää, sillä se mahdollistaa myös pikaisen paranemisen. On kaikkien etu – niin sinun itsesi, työnantajasi, vakuutusyhtiön kuin yhteiskunnankin – että tervehdyt nopeasti ja pääset takaisin normaaliin arkeen.

  Mikäli et pääse vastaanotolle varaamanasi aikana, peruuta aika soittamalla Pohjola Terveysmestari -palveluun.

 • Vastaanotto

  Kun sinulle on varattu aika työterveysmestarille, työterveyslääkärille, yleislääkärille, erikoislääkärille tai muulle työkykyäsi tukevalle ammattilaiselle Pohjola Sairaalassa, saavu vastaanotolle noin 10 minuuttia ennen varattua aikaa ja ilmoittaudu saapuessasi palvelutiskillä.

  Mikäli asioit Pohjola Sairaalassa ensimmäistä kertaa, saat täytettäväksesi hoitoasi koskevan potilasrekisterin yhteiskäyttöä koskevan lomakkeen. Laki määrää potilastietojen käsittelystä ja asiakas omistaa aina potilastietonsa, joten ne eivät siirry OP:lle tai muualle Pohjola Sairaalan ulkopuolelle.

  Mikäli asiointisi kuuluu vakuutuksen piiriin, hoidetaan korvauspäätös saman tien Pohjola Sairaalan korvauspalvelupisteellä tai puhelimitse Pohjola Terveysmestari -palvelussa.

  Tarkista paikkakuntakohtaiset aukioloajat:

 • Tutkimukset ja hoitotoimenpiteet

  Tarvittaessa sinut ohjataan jatkotutkimuksiin tai hoitotoimenpiteisiin. Useimpiin tutkimuksiin ja hoitotoimenpiteisiin tarvitaan ajanvaraus. Saat ajan suoraan vastaanotolla tai Pohjola Terveysmestari -palvelusta.

  Mikäli työkykysi on vakavasti uhattuna esimerkiksi tapaturman vuoksi, kokoaa työterveysmestari moniammatillisen tiimin tukemaan tilannettasi. On tärkeää, että kuntoutustoimenpiteet aloitetaan ajoissa.

 • Kriisitilanne työpaikalla

  Jos työpaikallasi tapahtuu työyhteisöä järkyttävä tapahtuma, saat Pohjola Sairaalasta myös kriisiapua työyhteisön jäsenille. Esimies on tällaisissa tilanteissa yhteydessä Pohjola Terveysmestari -palveluun.

  Tarkemmat ohjeet työpaikkasi vakuutusturvasta saat työnantajaltasi tai numerosta 0303 0303.

  Lisää Pohjola Sairaalan palveluista

Käytämme sivustollamme verkkoanalytiikkaa ja evästeitä palveluiden tuotantoon ja kehittämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt käytäntömme. Lue lisää ja hallitse evästeitä ›